Op woensdag 23 maart organiseerde de actiegroep Holi is geen Houseparty een reeks Holi flashmobs in verschillende steden in Nederland. Op deze dag vierden Hindoes over de hele wereld het lentefeest Holi, één van de hoogtijdagen in het Hindoeïsme dat vooral bekend staat om het gekleurd poeder waarmee wordt gegooid. Op de Holi vieringen in Amsterdam en Den Haag vonden gedurende de middag en avond 3 verschillende flashmobs plaats. Met de Holi flashmob wilde de actiegroep een positief tegengeluid laten horen tegen de Holi housefestivals in de zomer.
Sinds 2013 organiseren Europese organisaties zogenaamde Holi festivals in de zomer. Volgens de actiegroep is hier sprake van culturele kaping, waarbij een eeuwenoud religieus feest wordt misbruikt voor een housefeest en het rijke gedachtegoed van Holi wordt gereduceerd tot het gooien met gekleurd poeder. Het feest is onlosmakelijk verbonden met de periode van de lente, net zoals Kerst verbonden is met de geboortedag van Christus en Bevrijdingsdag verbonden is aan 5 mei. Bovendien gaat Holi gepaard met rituelen, zoals de Holika verbranding dat symbool staat voor overwinning van goed op kwaad, en muziek dat verbonden is aan de periode van Holi, namelijk chautaal. Door Holi uit de sociaal-historische context te rukken wordt volgens veel Hindoes het gedachtegoed van Holi geweld aangedaan.
De actiegroep begon in 2015 met de campagne Holi is geen Houseparty, waarmee ze namens verschillende Hindoe-organisaties protesteerden tegen het Holi Festival of Colors. Ook zetten ze de fotocampagne Respect My Culture op, waarin leden uit de Hindoegemeenschap hun steun betuigden voor het protest, onder wie de voorzitter van het Europese Hindoeplatform Hindu Forum of Europe. Het protest leidde tot een gesprek met de organisatie van het Holi Festival of Colors, die uiteindelijk heeft besloten het festival in Nederland af te lasten. In maart 2016 heeft de actiegroep namens bijna 30 Hindoe-organisaties uit heel Nederland formeel protest aangetekend bij het Holi Fusion Festival dat in augustus plaats vindt in Eindhoven.
De organisatoren van de Holi housefeesten gebruiken als argument dat Holi in Europa niet in de lente gevierd kan worden vanwege het weer en het daarom in de zomer doen. Hindoes door heel Nederland vieren echter al jarenlang Holi in de lente ondanks het weer en komen ook op 23 maart 2016 weer bijeen om de komst van de lente te vieren. Met de flashmob nodigde de actiegroep iedereen binnen en buiten de Hindoe gemeenschap uit om samen Holi, in haar oorspronkelijke context, te vieren met respect voor het spiritueel erfgoed. Op deze wijze wil de actiegroep bijdragen aan meer zichtbaarheid van Holi vanuit de Hindoegemeenschap en een statement maken dat Holi in de zomer geen optie is.